Update!
Ik moet toegeven dat m'n schrijffrequentie de afgelopen tijd flink omlaag is gegaan, maar de belangrijkste reden daarvoor is juist dat er zo veel gebeurt. Ik heb inmiddels week 5 van het Springquarter erop zitten, wat betekent dat ik nu zo'n beetje over de helft van m'n laatste term hier ben. Maar daar denk ik liever nog even niet aan.
De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Zo ben je nog aan het nagenieten van een heerlijke springbreak, en zo zit je alweer aan de studie voor je midterms... Studeren ja, dat moet hier af en toe ook nog gebeuren, hoewel ik moet toegeven dat ik er soms wel ontzettend veel moeite mee heb! Dan gaat het meer om de motivatie dan om het materiaal, want als de stralende zon naar me roept kan ik eigenlijk gewoon geen nee zeggen. Gelukkig heeft die neiging tot nu toe nog weinig invloed gehad op m'n grades, en ik hoop dat ik dat zo kan houden!
Dit quarter is verder niet alleen qua weer, maar ook qua vakken een goeie. De vakken die ik nu volg - in een beetje een waardige update mag dit natuurlijk niet ontbreken - zijn Organizational Communication, Macroeconomic Theory, en Psychology of Sport and Exercise (wat variatie kan nooit kwaad). De eerste twee heb ik gekozen omdat die aansluiten bij m'n eerdere vakken, de derde vooral omdat het me wel leuk leek en ik ruimte overhad voor wat anders. En dat was een goeie keuze. Naast anekdotes over hoe Shaq nieuwe Lakers-spelers ontgroende en de sterallures van een 16-jarige Lebron James op basketbalkamp - alles met eigen ogen gezien tijdens 20 jaar ervaring in the field, heb toch wel respect voor deze man! - wordt er af en toe ook wat praktijk tussen de stof door gegooid. Tikkertje met de hele klas, geblinddoekt over het veld rondrennen, haasje over (hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze over hun professor heen zijn gesprongentijdens college?) en een touwspringwedstrijd - dat was alweer een tijd geleden, maar de lol is er nog niet af! Allemaal wel met een academisch doel natuurlijk.
Wat ik eigenlijk nog het leukste vind dit quarter heeft weinig met studeren te maken, maar als je er ergens credits voor krijgt is het hier: basketbal. Ik heb me deze keer niet meer ingeschreven voor de studentencompetities, maar in plaats daarvan voor een course in Advanced Basketbal. Twee keer per week trainen we onder leiding van Coach Colson, een ouwe rot in 't vak met een leven vol kennis en ervaring, en die draagt hij graag aan ons over. Naast de bekende drills diehij ons laat doen aan het begin van de training spelen we eigenlijk vooral wedstrijdjes, en als een van de twee meiden in een groep die verder alleen maar bestaat uit jongens variërend in lengte vanzo'n1.75 tot over de 2 meter heb ik m'n uitdaging wel gevonden!
Zo, als het goed is is iedereen nu weer helemaal op de hoogte van alle praktische zaken die met mijn studie hier te maken hebben. Ik zou jullie graag ook nog watvertellen over het afgelopen weekend dat ik met de meiden hebdoorgebrachtin Pasadena/LA om de verjaardag van Gillian's vriend, Marco, te vieren, maar ik moet er zo vandoor. Over een paar uurtjes staan er namelijk twee mensen op LAX te springen om hun zongebruinde dochter weer in de armen te sluiten. Dus, goede reden om de blog nog even in de gaten te houden, dan vertel ik later meer. ;) Lieve papa en mama, tot zo!
Liefs, Ier
HEY!!
het is inderdaad weer even geleden, maar leuk om weer van je te lezen!
die vakken klinken echt heel erg leuk! en inderdaad lekker divers! haha
wat gaaf dat je ouders komen! ik kwam ze nog tegen in de galgenwaard twee weken geleden! leuk was dat!
ik zit nu op hetzelfde continent als jij! hoe vet is dat!! vandaag zijn de vertrokken uit de rockies en onderweg terug naar vancouver.. rustig aan, want we hebben nog 3 dagen de caper gehuurd.
sie e ik hadden het vandaag nog over je! over hoe vet het is dat jullie elkaar zo snel al zien en dat we je missen..
heeeel veel plezier nog!
hele dikke kus, Lin
Whaw!! Touwtjespringen met academisch doel; dat wil ik ook wel!
Veel plezier met je pa en ma!
Iertje,
Dit klinkt heerlijk! Was het hier maar zomer...ik geniet nog van de laatste 2 dagen zon en dan duik ik de winter in. Ga in juni zelfs naar de sneeuw in Afrika.
Wat cool van je vakken en basketbal :)
Heeel veel plezier met je ouders en spreek je snel! x
Advanced Basketball!?? Seriously!?? Aaahh waarom hebben we dat soort courses nou weer niet op UC? hahah maar klinkt wel geweldig, net zoals alle andere courses die je hebt. dankje dat je zo goed naar me hebt geluisterd en gelijk een blog online hebt gegooid hehe ;) veel plezier met je ouders, benieuwd wat die van je leventje daar gaan vinden. neem aan dat jullie ook leuke roadtrip plannen hebben, dus op die blog wacht ik wel weer even ;) liefs liefs liefs!
LI,
Dat is nog eens een breed vakken pakket. Wist het al een beetje, maar zie het nu echt bevestigd; je kunt in Amerika letterlijk alles academisch bestuderen.
Doe Irene en Bart de hartelijke groeten; ik sprak Bart gisteren al telefonisch. Ik kreeg de indruk dat het leven voor hem niet al te vermoeiend was -:)
Veel plezier + tot snel mails
nichttie!! wat een leuk verhaal weer, goed om te lezen dat je er ook nog gewerkt word;)
en helemaal leuk je foto's.... 1 en al gezellgheid!:)
was top je weer eens te zien/spreken via skype @ opa en oma!
ik kijk al uit naar je nieuwe verhaal want zo te horen had je leuke plannen om met bart en irene te gaan doen!
veel liefs en groetjes... ook aan de rest xx