irisincalifornia.reismee.nl

Springbreak, Woohoo!

Ik heb ‘m geloof ik niet gevierd op de manier die Joey en Chandler voor ogen hadden bij die kreet, maar naar mijn idee nog veel en veel beter! Ik had me absoluut geen betere besteding van de afgelopen week kunnen voorstellen. :)

Na nog even zwoegen in de warmte tijdens de laatste week van het quarter (die noemen ze hier Deadweek) en de finalsweek, was het vorige week zondag dan eindelijk zover. Rond middernacht stapte ik op het vliegtuig naar New York om daar een week te gaan genieten met m'n lieve zus, die ik intussen al drie maanden niet gezien had!

De reis zelf verliep alles behalve soepel. In eerste instantie dacht ik nog dat de 2,5 uur vertraging van mijn vlucht het grootste probleem was, maar toen ik - na ongeveer een uur ronddwalen over een van de meest onoverzichtelijke vliegvelden waar ik ooit geweest ben - eindelijk bij de terminal arriveerde waar Marleen aan zou komen, was haar vlucht op geen bord te vinden. Een uiterst ongeïnteresseerde gast bij de bagageclaim wist me uiteindelijk te vertellen dat de vlucht gecancelled was (wat, gecancelled?!), maar kon me weinig vertellen over wat er verder zou gebeuren. Het was dus afwachten tot Marleen me vanuit Philadelphia zou bellen via een payphone, want haar Nederlandse telefoon werkte niet aan deze kant van de oceaan.

Dan schiet je toch wel even in de stress; onbekend vliegveld, vlucht gecancelled, geen mogelijke manier om je zusje te bereiken. Gelukkig wist Marleen mij even later wel te bereiken, met het bericht dat ze een nieuwe vluchthad kunnen krijgen(wat later de laatste vlucht vanuit Philadelphia bleek te zijn op die avond). Dat die vlucht uiteindelijk ook nog 2 uur vertraagd was namen we dan maar voor lief. Ik was ontzettend opgelucht en dolgelukkig toen ik m'n zusje, na ruim 6 uur ijsberen door een nagenoeg lege terminal, eindelijk in de armen kon vliegen!

Wat daarna volgde was een superweek. Ik weet nauwelijks waar ik moet beginnen met het beschrijven van alles wat we gezien, gedaan en meegemaakt hebben - ik denk dat ik wat dat betreft vooral de foto's maar voor zich laat spreken! Het was heerlijk om Marleen weer te zien, bij te kletsen, en samen een geweldige stad te ontdekken waar we allebei nog nooit eerder geweest waren. Ook zijn we veel op stap geweest met Marthe (ons teamgenootje die drie maanden Engels studeert in NY), vanaf donderdag ook vergezeld door Olya (ons andere teamgenootje die vanuit Nicaragua was ingevlogen) en op de laatste dag ook haar vriend Mitz - een grote gezellige groep dus.Vond hetecht super om iedereen weer te zien! Ik zal toch maar even een poging doen de hoogtepunten van de reis samen te vatten in de hoop dat het verhaal niet te lang word, maar ik kan niks beloven. ;)

Het avontuur begon dinsdagochtend op Times Square. We hebben er onze ogen uitgekeken tussen alle lichtgevende billboards, drommen toeristen en gekke mensen, én in de overdreven grote M&M Store. Ongelofelijk wat ze allemaal kunnen verzinnen rondom zo'n simpel snoepje! 's Middags hadden we afgesproken met Marthe op Grand Central (ook al een attractie op zich) en zijn we met z'n drieën de stad ingedoken om te shoppen en een hapje te eten. Café Stout leek ons wel een goeie.

Na het eten zijn Marleen en ik doorgelopen naar Madison Square Garden om een Knicks game mee te pakken. En wat voor één! Hoewel tegenstander Denver Nuggets er een stuk beter voor staat in de competitie kregen we nog een hele spannende wedstrijd te zien, die uiteindelijk door de Knicks gewonnen werd met 5 punten verschil (109-104).

In de dagen die volgden zijn we (bijna) alle attracties die New York te bieden heeft afgegaan: Picknick in Central Park en Top of the Rock samen met Marthe, Staten Island Ferry (met uitzicht over het vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan), Ground Zero, SoHo, ChinaTown en de grootste Gotische kerk van de wereld (St. Something... Marleen, help me even?). We konden op korte termijn geen kaartjes meer krijgen voor een Broadway Show - althans, niet voor een prijs die binnen ons budget paste - dus in plaats daarvan zijn we donderdagavond naar een Stand-up Comedy Club geweest. Dat was een heel leuk alternatief!

Zaterdag heeft Marthe ons (Marleen, Olya, Mitz en mij) meegenomen naar haar favoriete buurtje in Manhattan, Greenwich Village. Dit was weer even heel wat anders dan torenhoge wolkenkrabbers en hotdog vendors op elke hoek van de straat (waar overigens ook niks mis mee was hoor :)). Kleine boetiekjes, terrasjes en marktkraampjes omringd door statige woonhuizen en mooie parkjes, het deed me een beetje denken aan het Londense Notting Hill. We hebben er lekker genoten van onze Starbucks op een bankje in de zon in Washington Square Park, en zijn na een koude wandeling over de Brooklyn Bridge neergestreken in een trendy en gezellig Italiaans restaurantje in dezelfde buurt. Dat was een hele leuke afsluiter van - ik kan het niet vaak genoeg zeggen - een geweldige week. De volgende ochtend zijn Marleen en ik nog even op een vintagemarktje in de buurt wezen rondneuzen, hebben bij de buurtsuper wat te eten voor onderweg ingeslagen en zijn daarna ruim op tijd richting vliegveld vertrokken (achteraf zeker ruim op tijd, want ook op de terugweg was m'n vlucht weer ruim 2 uur vertraagd - no more AirTran for me!). Ik kan haast niet geloven dat het alweer voorbij is.

Nu is dus het uitkijken naar het volgende bezoek: papa en mama hebben inmiddels ook een vlucht geboekt! Over ongeveer een maandje arriveren ze in LA en gaan we lekker twee weken rondtouren door California, I'm excited!

En nu eerst gauw foto's kijken! ;)

Liefs, Ier

OP

LI

Leuk, zo'n enthousiast vakantie verhaal

Nog een tip: er zijn ook goede luchtvaartmaatschappijen. Vooral die ene waarvan de naam begint met KL kan ik aanraden -:)

Ciao

OP

Bart

Super read! My heart beats for you!

Irene

Wat een droomtrip! Mooi verhaal, gave foto's en heel fijn dat jullie allebei weer goed en wel op honk zijn.
Cheers,
Irene

Marleen

Ik sluit me volledig bij je verhaal aan! Ik heb echt een geweldige week gehad, bedankt lieve zus!

P.S. De naam van de grootste gotische kerk van de wereld is Saint John the Divine

Monique Berlee

Aaaah super dat je het zo leuk hebt gehad, mijn spring break gaat er iets minder spectaculair aan toe :)!
xxxx

Maaike

Jeeeh superfijn dat je het zo leuk hebt gehad!! new york truly is one of the best cities in the world :D echt geweldig, wordt ook helemaal blij van je verhaal!

succes met het nieuwe quarter nu ;) maar op deze reis kan je wel een tijdje teren natuurlijk!

liefs!

Tosca

Dat klinkt allemaal supergoed!! Toppie. Geniet er lekker van en veel plezier op de california trip. Heb ik ook gedaan paar jaar geleden, echt super leuk :) xx

jeannette

Ha Iris,
Ben weer even aan het "bijlezen". Wat een leuke week, doet veel herinneringen bij mij opkomen (haha van 25 jaar geleden inmiddels, ik word echt oud). Jullie hebben in een week tijd ongeveer dezelfde dingen gedaan als ik in mijn halve jaar NY van destijds! groetjes!