Kleine Wasjes, Grote Wasjes...
Het is nu zaterdagochtend en ik zit, voor het eerst sinds ik hier woon, in de wasserette in Isla Vista (we hebben geen wasmachine in huis, maar tot nu toe heb ik m'n was elke keer bij Petra gedaan in het weekend). De wasmachine draait inmiddels op volle toeren en een mooi verhaal voor de blog leek me wel weer een leuke manier om de tijd door te komen. Hoewel ik eigenlijk weinig bijzonders heb meegemaakt deze week, heb ik toch wel genoeg om over te schrijven!
Ik bedacht me zojuist dat ik hier alweer een maand zit. Een maand! Als ik erover nadenk is dat wel ontzettend snel gegaan. Aan de andere kant, als ik dan bedenk dat ik er nog ruim vijf over heb lijkt het wel weer mee te vallen. In de vier weken dat ik hier nu woon heb ik al veel ontdekt over het leven in IV.Toen ik dat voor mezelf een beetje op een rijtje zette deze week kwam ik vooral tot leuke, maar soms toch ook wat minder leuke conclusies.
De minder leuke dingen hebben vooral te maken met de staat waarin ik het huis - en huisgenoten - soms aantref als ik thuiskom, en het feit dat je daar gewoon nauwelijks omheen kan. Ook durf ik nu wel voorzichtig de conclusie te trekken dat de klik met sommigemeiden in het huis er gewoon niet echt is. We kunnen allemaal wel goed met elkaar opschieten gelukkig, maar ik denk dat de kans klein is dat we echt vriendinnen zullen worden. Daarvoor zijn de verschillen (in interesses, karakters, hobbies?) misschien toch wat te groot. Dat is ook niet gek, we zijn in een groep terechtgekomen die al bevriend was ver voordat wij hier kwamen wonen. Maar ergens is het toch wel jammer natuurlijk.
Toch vind ik ook wel fijn dat ik dit alles nu voor mezelf vastgesteld heb, want dat maakt het een stuk makkelijker om me erop in te stellen, en zo toch gewoon een hele leuke tijd te hebben. Wanneer ik bijvoorbeeld de grote zwarte pick-up truck van ‘Jeep' en ‘Sparky' op een doordeweekse avond op de oprit zie staan, dan weten we gelijk hoe laat het is(dat zijn de semi-gangsterachtige vrienden van onze huisgenoten - Sparky's gelijkenisaan Fat Joe isgewoon eng!-die ikgeloof iknog nooit zonder drank, of één of ander apparaat om wiet mee te roken in hun handen heb gezien). Een pak oordopjes heeft inmiddels ook z'n plek ingenomen in de vaste voorraad.
Ashley is intussen gelukkig steeds meer rekening gaan houden met haar lichtslapende kamergenoten. Ze heeft afgelopen nacht zelfs samen met haar nieuwe ‘fling' in de woonkamer doorgebracht, zonder dat wij er iets over gezegd hadden. Ik denk dat zij haar eigen privacy toch ook wel op prijs begint te stellen (ze heeft nu een jongen gevonden die ze écht leuk vindt), en dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen. :)
Naast de voor- en nadelen van het wonen op Trigo 6708 ben ik intussen ook steeds meer gewend geraakt aan het leventje hier in het algemeen (dat geldt trouwens ook voor het weer, ik denk dat ik de barre winter in Nederland nauwelijks zou overleven nu ik er hier een voorproefje van heb gehad ;)). Heb het ontzettend gezellig met Annekee, Marte en Marte's huisgenoten, met wie ik denk ik toch wat meer gemeen heb. Ik ben ook steeds meer leuke plekjes op en om de campus aan het ontdekken waar je kunt genieten van het uitzicht, rustig studeren, of lekker relaxen met vrienden.
De droger heeft inmiddels gepiept, dus tijd om de boel maar 'n beetje af te ronden. Straks ga ik met Annekee richting een beach BBQ van de International Student Association van UCSB. Die organiseren overigens van alles, van BBQ´s tot trips naar Magic Mountain, om het voor ons gezellig te maken. Ik moet zeggen dat ze dat heel leuk doen! Verder viert vanavond Angie d´r verjaardag in Western/Asian style. Dat is een vrij breed thema, dus ben benieuwd wat voor een gekke outfits we allemaal tegen zullen komen!
Komende week staan er weer twee midterms op het programma, dus morgen dan toch maar hard aan de studie. De eerste, afgelopen woensdag, ging goed trouwens! Viel me eigenlijk reuze mee. Misschien dat ik daarom wel zo'n moeite heb met het beginnen te leren voor de rest. Ik ben er nu waarschijnlijk weer iets te relaxt onder.
Goed, ik begin af te dwalen. Teken om er een punt achter te zetten!
Veel liefs, Ier
PS. We zijn ook druk bezig met het organiseren van een mini-roadtrip naar L.A. en Hollywood volgend weekend. Daarover volgende keer meer! :)
Hey!
leuk om weer een verhaal te lezen, en dat je nu weet wat je wel, en niet kunt verwachten van je huisgenootjes.
ik was even te druk om te lezen, en loop gelijk achter, ga gelijk inhalen:)!
gaaf dat jullie naar hollywood en LA gaan, ik ben benieuwd!
Liefs, Linda
LI
heb het idee dat je het meeste leert buiten de colleges om
nu ook al gratis bijlessen in Small Group Communications op je woonadres -;)
denk dat misschien ook een rol speelt dat die huisgenoten van je weten dat je binnen een paar maanden weer foetsjie bent. het is ook mijn ervaring dat je op zo'n basis best veel lol met elkaar kunt hebben, maar het aangaan van eeuwigdurende vriendschappen wordt er toch wat onwaarschijnlijker door
kortom, probeer te genieten van alle mogelijkheden amerikaans plezier te maken, als er iets meer tot stand komt is dat een cadeautje
je wijze OP -;)
Lieverd,
Ik begrijp precies wat je bedoeld met die huisgenootjes..same here! No offence, maar het is ook iets van die Amerikanen denk ik..tjongejonge wat een volk af een toe!
Ben heel blij dat je andere leuke mensen hebt leren kennen! En ik vind het heel leuk om alles te lezen. Je hebt het zo anders dan ik ;).
Hele dikke kus uit Afrika voor mijn lieve ex-huisgenootje. Hoop dat ik toch iets makkelijker was dan je huidige room-mates.
X
Jaja, de tijd vliegt! Alweer een maand voorbij, voordat je het weet ben je weer thuis! Ik ben vandaag weer in Nederland aangekomen:) (in de SNEEUW!)
Heel veel plezier daarzo, geniet ervan! En met die huisgenootjes zal het ook best nog wel goedkomen hoor, gewoon even wennen;)
Xxx
Hoi
Jij weg, Marjolein thuis uit Rome, wat een vreselijke studententijd hebben jullie zeg. Zo te zien en te lezen sla je je er wel doorheen. Heel veel plezier daar en we zullen je volgen.
Groeten
Rene en Helma Schaddelee